Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 255 086 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS
wtorek, 26 marca 2013 15:34

MUFFINKI CZEKOLADOWE 2

 

 

SKŁADNIKI CIASTA NA 12 MUFFINEK:

 

- 1 SZKL.MĄKI

- 1/2 ŁYŻECZKI SODY

- 1/4 ŁYŻECZKI SOLI

- 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

- 1/2 KOSTKI MASŁA

- 3/4 SZKL.CUKRU PUDRU

- 2 JAJKA

- 100 GR. GORZKIEJ CZEKOLADY

- 1/2 SZKL.MAŚLANKI

- 1 ŁYŻECZKA OLEJKU WANILIOWEGO

 

WYKONANIE:

 

ROZTOPIĆ CZEKOLADĘ NAD PARĄ.

MASŁO UCIERAMY Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ.

DO MASŁA DODAJEMY JAJKA I DOKŁADNIE ŁĄCZYMY.DODAJEMY ROZPUSZCZONĄ CZEKOLADĘ I WANILIĘ.

TERAZ ŁĄCZYMY SYPKIE SKŁADNIKI I STOPNIOWO DODAJEMY DO CIASTA CIĄGLE MIKSUJĄC.NA KONIEC ŁYŻKĄ ROZPROWADZAMY MAŚLANKĘ.

NAPEŁNIAMY PAPILOTKI DO 3/4 WYSOKOŚCI I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 st.C I PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 10-15min.do suchego patyczka.

PO UPIECZENIU STUDZIMY MUFFINY NA KRATCE

 

 

SKŁADNIKI KREMU:

 

- 120gr. MASŁA O POKOJOWEJ TEMPERATURZE

- 100gr. CUKRU PUDRU

- 1 ŁYŻECZKA OLEJKU WANILIOWEGO LUB ŚMIETANKOWEGO

- 90g ZIMNEJ,ROZPUSZCZONEJ CZEKOLADY MLECZNEJ LUB GORZKIEJ

(JA KREM PODZIELIŁAM NA 2 CZĘŚCI DO JEDNEJ DODAŁAM CZEKOLADĘ A DO DRUGIEJ SZCZYPTĘ BARWNIKA SPOŻYWCZEGO O KOLORZE ŻÓŁTYM)

- POSYPKA CZEKOLADOWA

- MINIATUROWE JAJECZKA

 

MASŁO UCIERAMY Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ DODAJEMY OLEJEK I ROZPUSZCZONĄ , ZIMNĄ CZEKOLADĘ.

KREM ROZPROWADZAMY SZPRYCĄ PO ZEWNĘTRZNEJ STRONIE WIERZCHU MUFFINEK,ZOSTAWIAJĄC PO ŚRODKU DZIURKĘ.

MOŻNA OBSYPAĆ CZEKOLADOWĄ POSYPKĄ.NA ŚRODEK NAKŁADAMY PO 2-3 MINIATUROWE JAJECZKA.

 

 

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA NA FACEBOOK

 

 

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (2) | dodaj komentarz

Top Blogi

czwartek, 29 czerwca 2017

Licznik odwiedzin:  302 783  

O mnie

Lubię to

Ulubione strony

Kalendarz

« czerwiec »
pn wt śr cz pt sb nd
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Durszlak.pl
Top Blogi