Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 255 086 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS
środa, 27 marca 2013 17:08

SCHAB FASZEROWANY W GALARECIE

 

 

SKŁADNIKI NA OKOŁO 10 ROLADEK:

 

- 10 PLASTRÓW DOBREGO PIECZONEGO SCHABU

- 4 JAJKA

- 30-40gr CHRZANU

- NATKA PIETRUSZKI

- ŁYŻKA MAJONEZU

- SÓL

- 0,5L BULIONU(Z ROSOŁU LUB Z KOSTKI ROSOŁOWEJ)

- 2 ŁYŻECZKI ŻELATYNY

 

ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W CIEPŁYM BULIONIE I ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO ŚCIĄGNIĘCIA SIĘ.

JAJKA UGOTOWAĆ NA TWARDO,OBRAĆ I ZMIKSOWAĆ Z CHRZANEM I MAJONEZEM.

 

 

DOPRAWIĆ SOLĄ DO SMAKU I DODAĆ POSIEKANĄ NATKĘ PIETRUSZKI.

 

 

NA KAŻDY PLASTEREK SCHABU NAKŁADAMY ŁYŻECZKĘ FARSZU I ZWIJAMY TWORZĄC RULONIK.

 

 

ZALEWAMY TĘŻEJĄCĄ JUŻ GALARETKĄ.

 

 

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

poniedziałek, 11 marca 2013 11:22

PANIEROWANY CAMEMBERT  Z ŻURAWINĄ

 

SKŁADNIKI:

- SER CAMEMBERT O DOWOLNYM SMAKU

- JAJKO

- 2 ŁYŻKI MĄKI

- BUŁKA TARTA

- OLEJ DO SMAŻENIA

- SZCZYPTA SOLI

- KONFITURA Z ŻURAWINY(BORÓWKI)

SER TNIEMY W TRÓJKĄTY,OBTACZAMY W MĄCE ,NASTĘPNIE W ROZTRZEPANYM ,LEKKO OSOLONYM JAJKU I NA KONIEC W BUŁCE TARTEJ.SMAŻYMY NA WOLNYM OGNIU NA OLEJU.Z KAŻDEJ STRONY NA ZŁOTY KOLOR.

PODAWAĆ Z KONFITURĄ .


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (3) | dodaj komentarz

czwartek, 22 listopada 2012 13:07

ROLADKI Z  SAŁATKĄ  W GALARECIE

 

 

SKŁADNIKI :

 

  1. KILKA PLASTRÓW SZYNKI
  2. LIŚCIE PORY
  3. 0,5 L WYWARU Z ROSOŁU/KOSTKA ROSOŁOWA
  4. 0,5 KG PIECZAREK
  5. NATKA PIETRUSZKI
  6. 4 JAJKA
  7. MAJONEZ
  8. SÓL,PIEPRZ
  9. ŻELATYNA

 

WYKONANIE

 

PIECZARKI OBRAĆ,POKROIĆ W KOSTECZKĘ I PODDUSIĆ NA ŁYŻCE MASŁA.LEKKO OSOLIĆ.

JAJA ZAGOTOWANE NA TWARDO KROIMY W KOSTECZKĘ.

SIEKAMY NATKĘ PIETRUSZKI I MIESZAMY Z GRZYBKAMI ,JAJAMI,MAJONEZEM .DOPRAWIAMY DO SMAKU.

 

 

LIŚCIE PORY (OKOŁO 2) ZAPARZYĆ PRZEZ CHWILĘ W WRZĄTKU,TAK BY LEKKO ZMIĘKŁY.POCIĄĆ W PASECZKI.

NA KAŻDY PLASTEREK SZYNKI NAKŁADAMY SAŁATKĘ Z PIECZAREK,ROLUJEMY  I PRZEWIĄZUJEMY LEKKO PORĄ.

ROLADKI UKŁADAMY NA TALERZU I ZALEWAMY TĘŻEJĄCYM WYWAREM Z ROZPUSZCZONĄ ŻELATYNĄ 2-3 ŁYŻECZKI (OKOŁO 0,5L WYWARU W ZALEŻNOŚCI OD WIELKOŚCI TALERZA).SCHŁADZAMY DO CAŁKOWITEGO ŚCIĄGNIĘCIA SIĘ GALARETY.

 

 

MOŻEMY OCZYWIŚCIE NADZIEWAĆ SZYNECZKĘ INNĄ SAŁATKĄ NP.JAŻYNOWĄ.ROLADKI ŚLICZNIE SIĘ PREZENTUJĄ ,WIĘC UWAŻAM,ŻE BĘDĄ DOSKONAŁE NA ŚWIĄTECZNY STÓŁ.U MNIE ZAGOSZCZĄ NA PEWNO ;)



Podziel się
oceń
2
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Top Blogi

czwartek, 29 czerwca 2017

Licznik odwiedzin:  0  

O mnie

Lubię to

Ulubione strony

Kalendarz

« czerwiec »
pn wt śr cz pt sb nd
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Durszlak.pl
Top Blogi