Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 255 086 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS
środa, 02 stycznia 2013 12:00

TORTILLA ZIEMNIACZANA Z CEBULĄ

MOIM OSTATNIM NABYTKIEM BYŁA KSIĄŻKA "KUCHENNE REWOLUCJE" MAGDY GESSLER, A OTO JEDEN Z WIELU PRZEPISÓW Z TEJ KSIĄŻKI.

 

SKŁADNIKI:

 

- 250 gr ZIEMNIAKÓW

- 1 CEBULA

- 3-4 JAJKA

- 2 ZĄBKI CZOSNKU

- 250 ml OLIWY Z OLIWEK

- SÓL MORSKA,PIEPRZ DO SMAKU

 

OBRANE ZIEMNIAKI POKROIĆ W PLASTRY,CEBULĘ W KRĄŻKI I  WRZUCIĆ NA GORĄCĄ OLIWĘ.DUSIĆ Z CZOSNKIEM NA WOLNYM OGNIU, AŻ WARZYWA ZMIĘKNĄ.NASTĘPNIE WYKŁADAMY ŁYŻKĄ CEDZAKOWĄ NA ŚREDNIO ROZGRZANĄ PATELNIE I ZALEWAMY JAJKAMI, ROZTRZEPANYMI Z SOLĄ I PIEPRZEM.

SMAŻYMY Z OBU STRON NA ZŁOTY KOLOR.

I OCZYWIŚCIE STANDARDOWO, ŻYCZĘ SMACZNEGO;)

 

 

 

 


Podziel się
oceń
4
0

komentarze (1) | dodaj komentarz

wtorek, 01 stycznia 2013 19:01

PIEROŻKI FRANCUSKIE Z FETĄ I SZPINAKIEM

 

 

SKŁADNIKI:

 

- 2 OPAKOWANIA CIASTA FRANCUSKIEGO

- PÓŁ KOSTKI SERA TYPU FETA

- MAŁA CEBULA

- 3 ZĄBKI CZOSNKU

- ŁYŻKA MASŁA DO SMAŻENIA

- 1 JAJKO

WYKONANIE:

 

NA MAŚLE PODSMAŻYĆ DROBNO POSIEKANĄ CEBULKĘ,NASTĘPNIE DODAĆ SZPINAK (JA UŻYWAM MROŻONEGO) I POSIEKANY CZOSNEK.

MIESZAJĄC OD CZASU DO CZASU,PODDUSZAMY NA ŚREDNIM OGNIU DO MOMENTU AŻ WODA ODPARUJE.ODSTAWIĆ DO LEKKIEGO WYSTUDZENIA I DODAĆ SER .WYMIESZAĆ BY POWSTAŁA JEDNOLITA MASA.

 

Z CIASTA WYCINAMY 12 RÓWNEJ WIELKOŚCI KWADRATÓW (ŁĄCZNIE WYCHODZI MI 24 PIEROŻKI Z DWÓCH OPAKOWAŃ)

NA KAŻDY ŚRODEK NAKŁADAMY ŁYŻECZKĘ FARSZU I SKŁADAMY W TRÓJKĄT , SKLEJAJĄC BOKI PALCAMI. DODATKOWO DOCISKAM WIDELCEM.NA WIERZCHU SMARUJEMY ROZTRZEPANYM JAJKIEM.

PIEC PRZEZ OKOŁO 40 MIN W TEMP. 180stopni.

 

 

 

 


Podziel się
oceń
2
0

komentarze (4) | dodaj komentarz

Top Blogi

czwartek, 29 czerwca 2017

Licznik odwiedzin:  302 799  

O mnie

Lubię to

Ulubione strony

Kalendarz

« styczeń »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Durszlak.pl
Top Blogi